App development

Veel bedrijven willen zelf een app maken, maar weten vaak niet goed waar te beginnen. Bij het maken van een app voor je bedrijf komt ook veel kijken. Voor Android bijvoorbeeld zijn er veel verschillende versies van het besturingssysteem in omloop. Daarbij zijn er veel verschillende smartphones met variërende schermgroottes. Kortom een app maken is echt specialisten werk.

Voordelen voor je bedrijf

Met apps kun je bijvoorbeeld bedrijfsprocessen versimpelen of je klanten een extra service of voordelen bieden. Denk hierbij aan app voor je restaurant, je klanten kunnen direct een tafeltje reserveren. Vervolgens kan je ze een dag later een herinnering versturen zodat om een review achter te laten. Als incentive kan je daarbij een kortingscode geven voor de volgende keer dat ze je restaurant bezoeken.

Toekomst gericht

Toekomst gericht

Bij 2lemon geloven we dat apps de toekomst hebben. Websites zijn er al tientallen jaren. Met de opkomst van smartphones en dat iedereen overal connected wil zijn, met apps zoals Facebook, Instagram en Snapchat. Zijn er naast deze social apps ook veel zakelijke toepassingen voor apps.

Door gebruik te maken van het Ionic Framework kunnen we snel een app maken. In ons geval is dat een hybride app. Met het Ionic Framework kunnen we verschillende stijlen toevoegen afhankelijk van het besturingssysteem. Zo kunnen we de app maken in de stijlen van Apple of Android. Echter kunnen we ook kiezen om voor beide systemen één stijl te ontwikkelen. Wanneer we klaar zijn met de ontwikkeling wordt de app gebuild naar native code. Een ideale combinatie dus. Doordat we kiezen voor Ionic, hoeft de app maar één keer gebouwd te worden, terwijl we de snelheid en de functionaliteit van native app hebben.

Onze laatste blog

Wij schrijven regelmatig blogs over zaken als internet marketing, zoekmachine optimalisatie en development. We geven graag een kijkje in de keuken van 2lemon.

Start with Why – Simon Sinek

Door: Rico Otto op 18 juli 2018 Geplaatst in: Boeken, Business

De gouden cirkel The golden circle, het hele boek draait om dit principe. Waar het vooral bekend van is geworden, denk ik, en waar ik het ook voor het eerst tegenkwam waren de lessen op school over communicatie en marketing.

Lees verder

Native apps, hybride of web apps.

Bij het maken van een app heb je de keuze om een native, hybride of web app te bouwen. Elke variant heeft zo zijn voor-en nadelen.

Native apps

Een native app is een app welke specifiek gebouwd is voor het gekozen platform. Android, iOS of Windows Phone. Een native app heeft de meeste functionaliteiten. Doordat de app gebouwd wordt in de programmeertaal specifiek voor het platform heeft de app toegang tot alle functionaliteiten van het besturingssysteem. Native apps zijn vaak sneller dan hybride of web apps. Ze kunnen de hardware van het toestel direct aanspreken, wat zorgt voor een hogere snelheid.

Nadelig voor native apps is dat wanneer je ervoor kiest deze te lanceren voor meerdere besturingssystemen, bijvoorbeeld Android en iOS. De app twee keer geprogrammeerd zal moeten worden. De ontwikkelingskosten van een native app zijn zodoende hoger dan bij een hybride app.

Hybride apps

Hybride apps zijn ontwikkeld op een platform waarbij het mogelijk is om de app te publiceren voor meerdere besturingssystemen. Voor het maken van een hybride app hoeft de app ontwikkelaar maar een één programmeertaal te kennen. Apps ontwikkelen wordt zo een stuk eenvoudiger. De laatste jaren zijn hybride apps stevig doorontwikkeld waardoor het verschil met native apps steeds kleiner wordt. Ze worden steeds sneller en op functioneel gebied is er steeds meer mogelijk. Een hybride app is het beste van beide werelden.

Web apps

Web app halen alle data rechtstreeks van het internet. Een web app is in feite een website in app vorm. Een web app is altijd live en te benaderen zo lang er internet is. Het is dus niet mogelijk om een web app te benaderen als het toestel geen toegang heeft tot het internet.

Omdat een web app in feite een versimpelde website specifiek gericht is op weergave op een smartphone of tablet zijn er ook lagere ontwikkelingskosten. Dit gaat dan wel samen met minder functionaliteit.

Benieuwd naar onze opdrachtgevers?

Enkele van onze projecten hebben we uitgelicht door middel van een case. In een case beschrijven we hoe een project van A tot Z wordt aangepakt, wat het eindresultaat is maar bovenal: Wat hebben we er van geleerd.

Vliegtickets.nl

Klant: Towel Media & The Pool

De term vakantiegeld zegt natuurlijk al veel. Veel mensen gebruiken dit om zichzelf na een jaar hard werken te belonen met een vakantie. Als vliegticket verkoper wil je hier van mee profiteren. Maar met jou zijn er vele andere bedrijven die ook weten dat mensen dan vaak iets meer te besteden hebben.

Lees verder

Silhouette Shop

Klant: Silhouette Shop

Wat zijn nu precies silhouette portretten? In het buitenland, voornamelijk Australië en de Verenigde Staten, worden silhouette portretten met regelmaat aangeboden. Hier in Nederland en omringende landen niet tot nauwelijks. Deze kans lieten ze zich niet voorbijgaan. Men levert een foto aan van een zijaanzicht

Lees verder

Nieuwsgierig geraakt?

Er valt zo veel te vertellen over de digitale wereld en de mogelijkheden. We nemen je graag mee onder het genot van een kopje koffie. Dit kan zowel bij ons kantoor in Heerlen, op locatie of ergens middenin. Je kan ons altijd bereiken via de e-mail of telefonisch. Je kan ook gebruik van onze chatbot. We komen hoe dan ook zo snel mogelijk bij je terug.

Of liever direct contact opnemen?

info@2lemon.nl
0639438949 (Rico Otto)

Plan een strategiesessie

Benieuwd wat we voor je onderneming kunnen betekenen? Vul het onderstaande formulier in. Dan namen wij contact met je op.