Internet marketing

Met 2lemon als internet marketing bureau kijken we samen met jou om te bepalen waar online kansen liggen voor je onderneming. We gaan ­een online strategie voor je uitdenken om je doel te behalen. Welke dat is, beslissen we samen. Van beter vindbaar worden tot een hogere conversie.

Online zichtbaarheid vergroten

Het (laten) ontwikkelen van een website of webshop is vaak de eerste digitale stap van je onderneming. Net als in een winkelstraat wil je de voorbijgangers naar je winkel lokken. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Je start een leuke actie om de bezoekers te verleiden om een kijkje te nemen en een aankoop te doen. Online geldt precies hetzelfde. Om een website tot bloei te laten komen wordt er vaak gebruik gemaakt van diensten zoals internet marketing of zoekmachine optimalisatie (SEO) om meer bezoekers te genereren.

 

Wanneer is het een succes?

Om tot een goed actieplan te komen moeten we eerst bepalen wat het doel wordt, in het geval van een webshop zou dit het laten stijgen van de conversie of de gemiddelde order waarde kunnen zijn. Kortom, we gaan bepalen wanneer onze samenwerking voor jou een succes is. Wij als internet marketing bedrijf gaan deze uitdaging graag aan.

Optimaliseren voor zoekmachines

Om je (online) doelen te bereiken is er vaak meer dan nodig alleen een promotie uitdenken. Wordt er gekozen voor betaalde advertenties of gaan we alles organisch doen? Elk project heeft een andere insteek. Kiezen we ervoor om geen geld te spenderen aan advertenties op social-mediakanalen of Google. Dan gaan we veelal de website optimaliseren voor de bekende zoekmachines. Dit wordt ook wel technische SEO genoemd. Er zijn allerlei, vaak kleine, steentjes die bijdragen aan de vindbaarheid van een website. Denk aan correct gebruik van kopteksten of het vullen van alt-tags bij afbeeldingen. Het technische aspect is vaak één ding. Een goede inhoud is het andere.

De inhoud op orde

Beeld je eens in, je bezoekt een website. Maar je weet totaal niet waar je moet kijken. Het lettertype is onduidelijk en leest niet prettig. Afbeeldingen zijn niet scherp. Blokken met content vallen over elkaar heen en bovendien leest de tekst niet lekker weg waardoor je eigenlijk nog geen stap verder bent. Wat doe je dan als bezoeker? Je klikt weg!

Niet alleen verzorgde teksten, ook de user experience van een website dient tiptop in orde te zijn. Of het nu om nieuwe of bestaande website gaat. De ervaring van de bezoeker staat voorop. We nemen de user experience van je website onder de loep en verbeteren deze waar nodig.

SEO check

Ook de technische SEO vergeten we niet, ook hier bekijken we de huidige situatie om verbeterpunten te vinden. The devil is in the details, zeker met SEO. We lopen een checklist aan stoppen pas als we elk punt kunnen afvinken. Denk aan een goede Google PageSpeed score. Duidelijke meta titels en beschrijvingen. Maar ook een goede mobiele weergave, een punt wat de laatste tijd alleen maar belangrijker is geworden.

Content = king!

De laatste jaren een veelgebruikte term, maar is dat wel zo? Je kan uren spenderen aan het schrijven en creëren van zo veel mogelijk content. Maar, is deze content wel waardevol? We zien steeds meer een verschuiving van kwantiteit naar kwaliteit met betrekking tot content creatie. Focus op waarde, de bezoekers komen vanzelf.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Onder de noemer internet marketing verstaan wij twee verschillende disciplines. Enerzijds bedenken we nieuwe concepten en voeren we deze uit ten behoeve van een specifiek doel. Denk aan een cross mediacampagne waarbij een promotie deels in de fysieke winkel loopt en deels online.

Anderzijds kunnen we zonder een campagne te starten, maar wel met een duidelijke strategie, meer bezoekers naar je website lokken. Door middel van zoekmachine optimalisatie en bovenal het creëren van waardevolle content hebben biedt je website ook echt een meerwaarde. Door deze meerwaarde zullen je bezoekersaantallen stijgen.

Benieuwd naar onze opdrachtgevers?

Enkele van onze projecten hebben we uitgelicht door middel van een case. In een case beschrijven we hoe een project van A tot Z wordt aangepakt, wat het eindresultaat is maar bovenal: Wat hebben we er van geleerd.

Vliegtickets.nl

Klant: Towel Media & The Pool

De term vakantiegeld zegt natuurlijk al veel. Veel mensen gebruiken dit om zichzelf na een jaar hard werken te belonen met een vakantie. Als vliegticket verkoper wil je hier van mee profiteren. Maar met jou zijn er vele andere bedrijven die ook weten dat mensen dan vaak iets meer te besteden hebben.

Lees verder

Silhouette Shop

Klant: Silhouette Shop

Wat zijn nu precies silhouette portretten? In het buitenland, voornamelijk Australië en de Verenigde Staten, worden silhouette portretten met regelmaat aangeboden. Hier in Nederland en omringende landen niet tot nauwelijks. Deze kans lieten ze zich niet voorbijgaan. Men levert een foto aan van een zijaanzicht

Lees verder

Nieuwsgierig geraakt?

Er valt zo veel te vertellen over de digitale wereld en de mogelijkheden. We nemen je graag mee onder het genot van een kopje koffie. Dit kan zowel bij ons kantoor in Heerlen, op locatie of ergens middenin. Je kan ons altijd bereiken via de e-mail of telefonisch. Je kan ook gebruik van onze chatbot. We komen hoe dan ook zo snel mogelijk bij je terug.

Of liever direct contact opnemen?

info@2lemon.nl
0639438949 (Rico Otto)

Plan een strategiesessie

Benieuwd wat we voor je onderneming kunnen betekenen? Vul het onderstaande formulier in. Dan namen wij contact met je op.